Wat is het samenwerkingsverband voor passend voortgezet onderwijs?

Ben je benieuwd naar wat het samenwerkingsverband voor passend voortgezet onderwijs precies inhoudt en wat het voor jou en je leerlingen kan betekenen? Bij SPVO staan we klaar om je te informeren en te begeleiden op het gebied van passend onderwijs. Lees verder en ontdek hoe ons samenwerkingsverband een waardevolle rol kan spelen in het ondersteunen van leerlingen, scholen en ouders.

Wat is een Samenwerkingsverband passend voortgezet onderwijs?

Een samenwerkingsverband is een netwerk van scholen, zorg(partners) en andere partijen die zich samen richting op het bieden van passend onderwijs aan leerlingen. Dit samenwerkingsverband omvat alle scholen voor voortgezet (speciaal)onderwijs in de Oosterschelderegio en kent meerdere partners die actief zijn in de zorg.
 

De kracht van samenwerking

In dit samenwerkingsverband bundelen scholen, onderwijsprofessionals, zorginstanties, ouders en andere betrokkenen hun kennis, ervaring en expertise om de leerlingen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Door samen te werken kunnen we de juiste ondersteuning bieden aan leerlingen die extra zorg en begeleiding nodig hebben. We streven naar inclusief onderwijs waarin elke leerling de kans krijgt om zijn of haar volledige potentie te bereiken.
 

Wat biedt SPVO als Samenwerkingsverband?

Bij SPVO begrijpen we dat elke leerling unieke behoeften heeft en zijn we ons bewust van de uitdagingen waar scholen en ouders of verzorgers mee te maken kunnen krijgen bij het bieden van passend onderwijs en begeleiding. Wij zijn er om ondersteuning te bieden en een waardevolle partner te zijn in het streven naar optimale ontwikkelingsmogelijkheden en welzijn van elke leerling. Als samenwerkingsverband bieden we een breed scala aan diensten en mogelijkheden om ervoor te zorgen dat elke leerling de juiste ondersteuning en kansen krijgt om te groeien en bloeien. Ons samenwerkingsverband biedt:

  • Expertise en begeleiding: We hebben een team van onderwijsdeskundigen en professionals die klaarstaan om scholen en ouders te ondersteunen bij het bieden van passend onderwijs aan leerlingen.
  • Samenwerking en netwerkmogelijkheden: We faciliteren de samenwerking tussen scholen en bieden een platform voor uitwisseling van kennis, ervaring en best practices.
  • Ondersteuning bij het opstellen van onderwijsplannen: We helpen bij het opstellen en uitvoeren van onderwijsplannen die afgestemd zijn op de individuele behoeften van leerlingen.
  • Toegang tot externe expertise: We hebben een breed netwerk van zorg- en ondersteuningsinstanties waarmee we samenwerken om de juiste zorg en begeleiding te bieden aan leerlingen.

 

Heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Voor algemene informatie kun je terecht bij Akke. Als je contact wilt over een specifieke leerling is Eva jouw aanspreekpunt.